Ψάρεμα

Ψάρεμα στη Λήμνο
Ψάρεμα στη Λήμνο

Ψάρεμα στη Λήμνο

Φίλοι ψαροτουφεκάδες, ψαράδες και συλλέκτες οστράκων! Βρίσκεστε στο πλέον ιδανικό μέρος για να εξασκήσετε το χόμπι σας και να κάνετε τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους με τα καλούδια που θα «βγάλετε» (και τις ιστορίες που θα τους πείτε).

Θεωρητικά κάθε όρμος, κολπίσκος, ηφαιστειακό βραχάκι και παραλία κρύβει στην αγκαλιά του θαλασσινά, ψάρια και όστρακα που περιμένουν για να μαζευτούν. Το ψάρεμα όμως είναι μια ιστορία που ενώ πολλοί θέλουν να ακούνε, λίγοι ξέρουν να αφηγηθούν.

Μέσα απ' την κουβέντα και την επαφή με τους ντόπιους θα «ψαρέψετε» πρώτα πληροφορίες. Τα που και πώς της τέχνης. Έπειτα βουρ στα μαγαζιά της Μύρινας για μονοδώλια, εξαρτήματα, εργαλεία και εξοπλισμό. Η θάλασσα θα γίνει ο ουρανός σας.

Αν σας αρέσει η περιπέτεια του ψαρέματος, το ψαροντούφεκο, η βάρκα ή συλλογή οστράκων γρήγορα θα πιάσετε τα κατατόπια και θα νιώσετε άνετα σε κάθε μόλο και ακτή της Λήμνου μιας και οι ντόπιοι είναι φιλικοί και πολύ επικοινωνιακοί.

Πιστέψτε μας, το ψάρι που έχετε βγάλει εσείς θα έχει άλλη γεύση όταν το βράδυ το ψήσετε στο αναμμένο κάρβουνο.

 

Top επιλογές  ψαρέματος

Το λιμανάκι του Μούδρου που είναι ιδιαίτερα καθαρό, μιας και δεν έχει τακτικό αγκυροβόλιο

Το λιμανάκι του Κότσινα οπωσδήποτε, οι βράχοι στην άκρη του κόλπου έχουν πολλούς αχινούς.

Οι παραλίες του Άη Γιάννη σε όλο το μήκος και το λιμανάκι της Ν.Κούταλης.

 • Ασπρολίμνη, Λήμνος

  Ασπρολίμνη

  Βρίσκεται ανάμεσα στην Αλυκή και τη Χορταρόλιμνη, χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα αλατιού και έχει έκταση 500 στρεμμάτων. Το καλοκαίρι ξεραίνεται.
  περισσότερα
 • Του Παλαιού Πεδινού & της Νέας Κούταλης

  Αβαθείς αλμυροί βάλτοι και άλλοι υγρότοποι, που σχηματίζονται από τα νερά της βροχής στο Διαπόρι και στην παραλία του Θάνους, αποτελούν κάποια από τα μαγικά τοπία του νησιού.
  περισσότερα
 • Αλυκή, Λήμνος

  Αλυκή

  Η λίμνη αυτή βρίσκεται στην περιοχή του χωριού Κοντοπούλι, η έκτασή της ξεπερνά τα 6.300 στρέμματα, είναι αλμυρή και επικοινωνεί με τη θάλασσα μέσω μιας μικρής διώρυγας.
  περισσότερα
 • Λήμνος

  Θαλάσσια Σπορ

  Αν η αδρεναλίνη σας ανεβαίνει δύσκολα και αναζητάτε μια έντονη εμπειρία στο νερό, τότε ανήκετε στην κατηγορία αυτή.
  Κυρίως στην Ανατολική Λήμνο, αλλά και γενικότερα σε όλο το νησί, φυσούν βοριάδες και άνεμοι που είναι ιδανικοί για θαλάσσια σπόρ όπως το surfing και το kite surfing.
  περισσότερα
 • Χορταρόλιμνη

  Είναι μια υφάλμυρη λίμνη, έκτασης 2.300 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη διοικητική περιφέρεια του χωριού Καλλιόπη.
  περισσότερα