Πλατύ

Πλατύ, Λήμνος
Το Πλατύ Λήμνος
 • Πλατύ, Λήμνος
 • Πλατύ, Λήμνος

Βρίσκεται εδώ

Πλατύ

Με περίπου 500 κατοίκους το Πλατύ βρίσκεται στην κορυφή του όρμου που περικλείεται απ' τα ακρωτήρια Τηγάνι και Διαβάτης. Διαθέτει πανέμορφη θέα προς το Άγιο Όρος και μία εξαιρετική, αμμουδερή παραλία.

Πολύ όμορφη η πλατεία του χωριού με τα δυο μπαράκια της και τα μεζεδοπωλεία της. Τακτικός προορισμός για κρασάκι και μεζέδες νωρίς το βράδυ.

Η ευρύτερη περιοχή του Πλατύ έχει γνωρίσει τα τελευταία 20 χρόνια αξιόλογη άνθηση στο χώρο του ξενοδοχειακού τουρισμού με μεγάλη ανοικοδόμηση και πολλές τουριστικές επιχειρήσεις.

Εκλεκτές οι ψαροταβέρνες της παραλίας για τους καλοφαγάδες. Στην άκρη του κόλπου του Πλατύ λειτουργεί και το μεγάλο ξενοδοχείο Lemnos Village για τους λάτρεις του ξεχωριστού και της πολυτέλειας.

 • Θάνος, Λήμνος

  Θάνος

  Θάνος. Χτισμένος στους πρόποδες του λόφου Κάκκαβος αριθμεί σήμερα περίπου 450 κατοίκους. Το προσκείμενο μονύδριο της Παναγιάς Κακκαβιώτισας στην καρδιά του λόφου αναφέρεται ήδη απ' το 1305 ως μετόχι της Μεγίστης Λαύρας.
  περισσότερα
 • Ρωμέικος Γυαλός

  Ρωμέικος Γιαλός

  Έχει κηρυχθεί διατηρητέα και είναι η πιο αρχοντική της Μύρινας. Τα δίπλα στο κύμα και στη σκιά του κάστρου, μεγαλοπρεπή και νεοκλασικού στυλ αρχοντόσπιτά της, φέρουν έντονο το αποικιοκρατικό στίγμα, μιας και έχουν χτιστεί, πριν από έναν αιώνα περίπου, από πλούσιους Λημνιούς, που είχαν εγκατασταθεί και διαπρέψει στην Αίγυπτο.
  περισσότερα
 • Κάσπακας, Λήμνος

  Κάσπακας

  Ένα από τα παλαιότερα χωριά της Λήμνου διαθέτει μακραίωνη ιστορία που φτάνει ως τα όψιμα Βυζαντινά χρόνια. Χτισμένος αμφιθεατρικά φέρνει στο νου ορεινό χωριό της ηπειρωτικής Ελλάδας.
  περισσότερα
 • Κορνός, Λήμνος

  Κορνός

  Το παραδοσιακό χωριό Κορνός με τα εντυπωσιακά αρχοντικά του είναι φημισμένο για τη βιοτεχνία παραγωγής γλυκών που διαθέτει. Ένα απ' τα λίγα χωριά που δεν έχει κοντινή παραλία, παραμένει ήσυχο και ανεπηρέαστο απ' το καλοκαιρινό κύμα της πολυκοσμίας.
  περισσότερα