Κορνός

Κορνός, Λήμνος
Ο Κορνός Λήμνου
 • Κορνός, Λήμνος

Βρίσκεται εδώ

Κορνός

Το παραδοσιακό χωριό Κορνός με τα εντυπωσιακά αρχοντικά του είναι φημισμένο για τη βιοτεχνία παραγωγής γλυκών που διαθέτει.

Ένα απ' τα λίγα χωριά που δεν έχει κοντινή παραλία, παραμένει ήσυχο και ανεπηρέαστο απ' το καλοκαιρινό κύμα της πολυκοσμίας

Απαραίτητη επιλογή αν θέλετε να ζήσετε στιγμές απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης.

Σε απόσταση αναπνοής απ' τον Κορνό βρίσκεται και η ιαματική πηγή των Θέρμων. Αριθμεί σήμερα περίπου 350 κατοίκους.

 • Κάσπακας, Λήμνος

  Κάσπακας

  Ένα από τα παλαιότερα χωριά της Λήμνου διαθέτει μακραίωνη ιστορία που φτάνει ως τα όψιμα Βυζαντινά χρόνια. Χτισμένος αμφιθεατρικά φέρνει στο νου ορεινό χωριό της ηπειρωτικής Ελλάδας.
  περισσότερα
 • Ρωμέικος Γυαλός

  Ρωμέικος Γιαλός

  Έχει κηρυχθεί διατηρητέα και είναι η πιο αρχοντική της Μύρινας. Τα δίπλα στο κύμα και στη σκιά του κάστρου, μεγαλοπρεπή και νεοκλασικού στυλ αρχοντόσπιτά της, φέρουν έντονο το αποικιοκρατικό στίγμα, μιας και έχουν χτιστεί, πριν από έναν αιώνα περίπου, από πλούσιους Λημνιούς, που είχαν εγκατασταθεί και διαπρέψει στην Αίγυπτο.
  περισσότερα
 • Πλατύ, Λήμνος

  Πλατύ

  Με περίπου 500 κατοίκους το Πλατύ βρίσκεται στην κορυφή του όρμου που περικλείεται απ' τα ακρωτήρια Τηγάνι και Διαβάτης. Διαθέτει πανέμορφη θέα προς το Άγιο Όρος και μία εξαιρετική, αμμουδερή παραλία.
  περισσότερα
 • Θάνος, Λήμνος

  Θάνος

  Θάνος. Χτισμένος στους πρόποδες του λόφου Κάκκαβος αριθμεί σήμερα περίπου 450 κατοίκους. Το προσκείμενο μονύδριο της Παναγιάς Κακκαβιώτισας στην καρδιά του λόφου αναφέρεται ήδη απ' το 1305 ως μετόχι της Μεγίστης Λαύρας.
  περισσότερα