Κάσπακας

Κάσπακας, Λήμνος
Κάσπακας Λήμνος
 • Κάσπακας, Λήμνος
 • Κάσπακας, Λήμνος
 • Κάσπακας, Λήμνος

Βρίσκεται εδώ

Κάσπακας

Ένα από τα παλαιότερα χωριά της Λήμνου διαθέτει μακραίωνη ιστορία που φτάνει ως τα όψιμα Βυζαντινά χρόνια.

Χτισμένος αμφιθεατρικά φέρνει στο νου ορεινό χωριό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έχει περίπου 850 κατοίκους και πλούσια παράδοση στην παραγωγή γλυκών, ζυμαρικών και άλλων εδεσμάτων.

Περάστε ένα όμορφο απόγευμα σε ένα απ' τα καφενεδάκια του χωριού, κουβεντιάστε με τους ντόπιους και μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε... τις τοπικές λιχουδιές!

Απ' τον Κάσπακα περνά κανείς για να φτάσει στο επίνειο του Άη Γιάννη και την ερημική παραλία του Καρβουνόλακα.

 • Κορνός, Λήμνος

  Κορνός

  Το παραδοσιακό χωριό Κορνός με τα εντυπωσιακά αρχοντικά του είναι φημισμένο για τη βιοτεχνία παραγωγής γλυκών που διαθέτει. Ένα απ' τα λίγα χωριά που δεν έχει κοντινή παραλία, παραμένει ήσυχο και ανεπηρέαστο απ' το καλοκαιρινό κύμα της πολυκοσμίας.
  περισσότερα
 • Πλατύ, Λήμνος

  Πλατύ

  Με περίπου 500 κατοίκους το Πλατύ βρίσκεται στην κορυφή του όρμου που περικλείεται απ' τα ακρωτήρια Τηγάνι και Διαβάτης. Διαθέτει πανέμορφη θέα προς το Άγιο Όρος και μία εξαιρετική, αμμουδερή παραλία.
  περισσότερα
 • Θάνος, Λήμνος

  Θάνος

  Θάνος. Χτισμένος στους πρόποδες του λόφου Κάκκαβος αριθμεί σήμερα περίπου 450 κατοίκους. Το προσκείμενο μονύδριο της Παναγιάς Κακκαβιώτισας στην καρδιά του λόφου αναφέρεται ήδη απ' το 1305 ως μετόχι της Μεγίστης Λαύρας.
  περισσότερα
 • Ρωμέικος Γυαλός

  Ρωμέικος Γιαλός

  Έχει κηρυχθεί διατηρητέα και είναι η πιο αρχοντική της Μύρινας. Τα δίπλα στο κύμα και στη σκιά του κάστρου, μεγαλοπρεπή και νεοκλασικού στυλ αρχοντόσπιτά της, φέρουν έντονο το αποικιοκρατικό στίγμα, μιας και έχουν χτιστεί, πριν από έναν αιώνα περίπου, από πλούσιους Λημνιούς, που είχαν εγκατασταθεί και διαπρέψει στην Αίγυπτο.
  περισσότερα