Ιερό της Αρτέμιδος

Το ιερό της Αρτέμιδος
Το ιερό της Αρτέμιδος

Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Porto Palace που βρίσκεται στην περιοχή του Αυλώνα μετά τα Ρηχά Νερά, υπάρχει το ιερό της Αρτέμιδος.

Το έφεραν στο φως οι εργασίες ανέγερσης του ξενοδοχείο. Αποτελείται από αψιδωτά κτίσματα και τον κυρίως ναό με το βωμό στο κέντρο του.

Οι αρχαιολόγοι ανέσυραν διάφορα ειδώλια Ταύρων και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα που μαρτυρούν τη λατρεία της θεάς στην περιοχή της Μύρινας.

Επισκέψιμο κάθε μέρα και οποιαδήποτε ώρα, με πρόσβαση απ' το ξενοδοχείο Porto Palace

 • Πολιόχνη

  Πολιόχνη: Η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης

  Το καλοκαίρι του 1930, η Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών ανακάλυψε την προϊστορική πόλη Πολιόχνη, που θεωρείται η αρχαιότερη της Ευρώπης.
  περισσότερα
 • Το Ιερό των Καβείρων

  Το Ιερό των Καβείρων

  Κοντά στο χωριό Παναγιά βρίσκεται ο χώρος, όπου γινόταν κατά την αρχαιότητα η μύηση των πιστών στα Καβείρια Μυστήρια, το ιερό των Καβείρων.
  περισσότερα
 • Ηφαιστεία

  Ο αρχαιολογικός χώρος της Ηφαιστείας

  Κοντά στο Κοντοπούλι, προς τα βορειοανατολικά, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ηφαιστείας, όπου ήταν χτισμένο το περίφημο ιερό της μεγάλης θεάς της Λήμνου. Αποτελούσε κατά τους ιστορικούς χρόνους, τη δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Λήμνου, μετά τη Μύρινα.
  περισσότερα
 • Κάστρο Μύρινας

  Προϊστορική Μύρινα

  Η πρωιμότερη εκδοχή της Μύρινας ως τώρα, χρονολογείται απ' την 4η χιλιετία π.Χ., δηλαδή την ύστερη νεολιθική περίοδο. Οι πρώτοι κάτοικοι της Μύρινας επέλεξαν την περιοχή που σήμερα βρίσκεται η Λέσχη των Αξιωματικών, στα Ρηχά Νερά, ενώ μέχρι το 2000 π.Χ. επεκτεινόταν σε 80.000 στρέμματα και αριθμούσε 3-4.000 κατοίκους.
  περισσότερα
 • Λουρί λήμνος

  Ο παλαιολιθικός οικισμός στο Λουρί.

  Πρόσφατες ανασκαφές απ' το αρχαιολογικό τμήμα του ΑΠΘ το 2009 στην περιοχή Λουρί κοντά στο χωριό Φισίνη, έφεραν στο φως ένα οικιστικό σύνολο και λίθινα εργαλεία εξαιρετικής ποιότητας της επιπαλαιολιθικής εποχής, ηλικίας 14.000 ετών.
  περισσότερα