Γιορτές – Πολιτισμός – Πανηγύρια

Στη Λήμνο όλον τον χειμώνα λειτουργούν δραστήριοι πολιτιστικοί σύλλογοι νέων και ενηλίκων που ανυπομονούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα των κόπων τους στον καλοκαιρινό επισκέπτη, είτε με τη μορφή θεατρικού, μουσικής συναυλίας, έκθεσης φωτογραφίας ή ζωγραφικής κλπ.

Μη χάσετε τις παραστάσεις του ΜΕΑΣ Λήμνου, τις εκδηλώσεις του Συλλόγου «Ηφαιστεία» στο Κοντοπούλι, καθώς επίσης και τις όμορφες εκδηλώσεις του Συλλόγου του Κοντιά.

Ο Δήμος Λήμνου διοργανώνει επίσης πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες αξίζει να παρευρεθείτε. Μη ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο πρόγραμμα του 2011, το οποίο πέρα απ' τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα σας ενημερώσει για τις ημερομηνίες των κυριότερων πανηγυριών που γίνονται στη Λήμνο και είναι πάντα πολύ δημοφιλή κυρίως για το κεφάτο και παρεΐστικο κλίμα τους γεμάτο χορό, τραγούδι και κρασί.

Η Λήμνος είναι πατρίδα πολλών καλλιτεχνών από την εποχή του Αλκαμένη, του περίφημου γλύπτη της Ακρόπολης, ακόμη και σήμερα συνεχίζει να παράγει ακάματους εργάτες του πολιτισμού σε όλους τους τομείς, απ' τη ζωγραφική έως τη λογοτεχνία και απ' το θέατρο έως τη μουσική.

Η γνωστή συγγραφέας Μαρία Λαμπαδαρίδου Ποθου κατάγεται απ' τη Μύρινα και επανέρχεται κάθε χρόνο στον αγαπημένο της τόπο.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Στέλιος Ρόκκος δηλώνει αμετανόητος Λημνιός.

Μη χάσετε

Τις συναυλίες στο γυμνάσιο της Μύρινας. Με ξεχωριστή ατμόσφαιρα και για φόντο το πανέμορφο Γυμνάσιο της Μύρινας αποτελούν μια σίγουρη επένδυση χρόνου.

Βρείτε μια ευκαιρία να επισκεφθείτε ένα πανηγύρι. Η θεότρελη κουλέρ λοκάλ κατάσταση που θα συναντήσετε θα σας διασκεδάσει και θα σας ψυχαγωγήσει.