Παραλίες

Παραλίες Αή Στράτη
Παραλίες Αή Στράτη

Παραλίες Αή Στράτη

Η πιο εύκολα προσβάσιμη παραλία είναι αυτή που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον οικισμό. Στις υπόλοιπες, που δεν είναι καθόλου λίγες, μπορείς να πας οδικώς μια και έχουν ανοίξει αρκετοί αγροτικοί δρόμοι βατοί όμως μόνο με τζιπ, ή να νοικιάσεις βάρκα για να ανακαλύψεις και τις πιο απόκρυφες μεριές του νησιού. Το σίγουρο είναι πως θα μαγευτείς από τη παρθενικά ανέγγιχτη ομορφιά του, τις αμέτρητες σπηλιές, τη νηνεμία.

Για τους ντόπιους, οι πιο φημισμένες παραλίες είναι:

το Παχύ, του Αγίου Δημητρίου, το Τρυγάρη, η Τρυπητή, το Φτελιό, του Γκουρνιά, το Λυδαριό. Απέναντι από την παραλία Αλονίτσι, υπάρχει στα 200 μέτρα ένα μοναχικό ξερονήσι, η Βέλια, που μπορείς να φτάσεις ακόμα και κολυμπώντας.

Μην χάσεις:      

Την παραλία Αλωνίτσι, αν είσαι fan του σέρφινγκ. Εδώ θα δεις κι έναν από τους λιγοστούς αμπελώνες του νησιού.
Την παραλία Καραβοτσάκισμα (!) με το πολύχρωμο βοτσαλάκι και τον εντυπωσιακό βράχο. Εκεί μπορείτε να πάτε μόνο με βάρκα

 • Η ζωή στον Άη Στράτη

  Η ζωή στον Άη Στράτη

  Η ζωή στον Άη Στράτη. Στον τόπο τούτο της ηρεμίας, τα μοναδικά μαγαζιά που υπάρχουν, είναι αρκετά για να δώσουν ένα δικό τους στυλ ζωής, σ’ έναν άλλοτε τόπο εξορίας, που έχει όλα τα προσόντα σήμερα, να γίνει ένας μικρός παράδεισος διακοπών.
  περισσότερα
 • Τοπία και οικισμοί Λήμνου

  Τοπία και οικισμοί

  Το τοπίο και οι οικισμοί. Τα καλοκαίρια, η περιοχή σφύζει από ζωή. Μικρά παιδιά κάνουν σούζες με τα ποδήλατα στο τσιμεντένιο δρόμο του λιμανιού. Τα λιγοστά αυτοκίνητα, αγροτικά και ΙΧ που κυκλοφορούν τα τελευταία μόλις χρόνια, ελάχιστα ενοχλούν. Απλά δίνουν μια μικρή αίσθηση της εισβολής του σύγχρονου πολιτισμού, χωρίς όμως να αφαιρούν τίποτα από το παρθένο και νοσταλγικά απόκοσμο στυλ του νησιού.
  περισσότερα
 • Γαστρονομία Αή Στράτη

  Γαστρονομία

  Η γαστρονομία στο νησί - Ψαροκατάνυξη. Εδώ η γαστρονομία χτυπά στους ρυθμούς των ολόφρεσκων αστακών, στα πετρομπάρμπουνα –από τα σπανιότερα του Αιγαίου σε νοστιμια - και συναγρίδες. Ένας ψαρότοπος υψηλοτάτων γευστικών προδιαγραφών.
  περισσότερα
 • Άγιος Ευστράτιος

  Το νησί

  Γνωριμία με το νησί του Άγιου Ευστράτιου. Ενεργειακό και εντυπωσιακά ειδυλλιακό τοπίο το νησί του Άη Στράτη, είναι αφημένο στην ονειρική γαλήνη του Αρχιπελάγους. Κατάφυτο από δάση βελανιδιάς, διαθέτει πολλά χιλιόμετρα αμμουδιάς.
  περισσότερα